Saker som faller på plats och vad det för med sig

Saker och ting har blivit annorlunda den senaste tiden. Mina tankar vandrar delvis i helt andra banor och mitt dygn är återigen förvirrat av tidszoner och årstider som inte stämmer. Jag har svårt att förhålla mig till den nya känslan som infunnit sig i mig och mitt liv, en känsla som inte går att sätta fingret på (surprise surprise) men som talar sitt tydliga språk; det är annorlunda nu. Ett visst lugn har smugit sig in i min tillvaro och kanske är det just det som gör det svårt för mig. Ingen känslomässig krishantering och jag vet plötsligt inte vad jag ska fylla mina dygn med. Gå runt och vara, vadå, nöjd? Med vad? Med risk för att låta en aning fånig, men nöjd är ingenting som rimmar bra med min personlighet. Inte för att jag klarar kriser särskilt bra heller, men de tar upp min tid och de lämnar mig framförallt inte i någon flytande zon av mer eller mindre svåridentifierbart välbefinnande.

Hursomhelst. Idag har jag träffat tjejen jag delade rum med den sista tiden på Piedras, som var här på besök ifrån Norge för att vara på west coast riot. Dagen har otippat nog när det gäller mig spenderats på bron med utsikt över Metaltown, så nu har jag fått mig en dos av growl så det räcker och blir över för en lång tid framöver. Jag har dessutom skaffat mig en lagom snygg t-shirtbränna då jag konsekvent underskattar den svenska solen. Det att jämföra med min nästan sjukligt noggranna insmörjning och av kroppen då jag var i Argentina. Det var fint att träffa henne igen iallafall, och hon skrivs upp på min lista över folk som ska träffas på min kommande Norgeturné någon gång i framtiden.

Det där med inspirationen förresten, att den varit så försvunnen. Som tur var så var det ingenting lite Murakami inte kunde råda bot på, och nu spritter det i mina fingrar som vill skriva jämt, men känslan har inte riktigt lett till handlling än, delvis för att jag känner att jag inte riktigt har tid. Den kommande solskenshelgen ska inte spenderas med en bra bok på altanen, och inte heller vid havet, utan självklart på jobbet. Jag ska inte ljuga och säga att jag i nuläget är jättemotiverad, men jag klagar faktiskt inte heller. Jag behöver jobba och jag har knegat sen bara någon vecka efter att jag återvände hem. Men som sagt. Jag ser sjukt mycket fram emot min tredagarsledighet nästa helg, då det fina vädret med all sannolikhet försvunnit sin kos. Men det är faktiskt sådant man får leva med.


Dagens erkännande

Att blogga ligger inte i topp på min lista över saker jag är motiverad till att göra just nu. Jag vet att ni saknar mig och mitt skrivande (yeah right), men så ligger det till för tillfället. Det kanske vänder imorgon eller nästa år. Förmodligen någonstans däremellan. Tills vidare får ni hålla till godo med sporadiskt tråkskrivande, som vid närmare eftertanke är det jag skriver jämt.

Torftig och motvillig lägesrapport

Jag motsätter mig starkt att detta ska bli något slags forum där jag ska ladda upp mer eller mindre oviktiga updates för uppladdandets skull, så därför är jag lite kluven till det som kommer bli dagens inlägg. Jag har nämligen ingenting vettigt att skriva. Min inspiration har flugit sin kos. Inte mot högre höjder dock, utan snarare kraschlandat in i någon glasruta som kan liknas med vardagen. En del av mig lever fortfarande i tron om att den en dag kommer tillbaka, slår till med full kraft och får mig att blöda fram den där romanen, medan min självdiciplin vet att ingen inspiration i världen rår på min svaga, men kanske framförallt, odiciplinerade karaktär. Nu är det inte någon roman jag ska skriva ikväll. Snarare ska jag läsa lite i någon av de tre böcker jag har igång, mest troligt är att det blir ett par sidor ur Chockdoktrinen av Naomi Klein, och sedan släcka tidigt eftersom jag ska upp tidigt imorgon och jobba. Mer än så blir det inte.


Things ain't as they appeared

Jag är inne i en period när jag fullständigt hänger upp mig på en eller två låtar och kan spela dem på repeat säkert femtio gånger utan att jag tröttnar det minsta. För att motverka ett fullständigt slitage av dessa två låtar, Sooner or later av Michael Tolcher och Fiel a tu corazón av Hormigas Negras, har jag gjort en sjukt blandad playlist på min mp3 som jag fullkomligt knarkar. Den innehåller allt från singer/songwriter till reggaeton, och självklart även de två ovanstående låtarna. Jag känner att jag har ännu svårare nu att sorteras in i ett fack som människa och jag antar att det avspeglar sig i min hemskt spretiga musiksmak. Det är dock ingenting jag har särskilt ont av, faktiskt. Det märks att jag inte är femton längre.

Thumbs up

Jag tänkte köra lite listinspirerat idag och försöka undvika ännu ett mastodontinlägg. Så, tummen upp för dagen som var och människorna den innehöll, igelkottarna i vår trädgård som förgyller min värld samt för att sitta avskärmad från världen med musik i öronen fram och tillbaka på pendeltåget.

Ahora mismo

En ese momento estraño Argentina enormemente. Estoy escuchando la música que una amiga mia me dió y que escuchemos todo el tiempo cuando vivimos juntos las ultimas semanas. Es como respirar nostalgia, y ahora sólo quiero volver a ese tiempo, esas días en una ciudad que amo. Estraño la gente, las personas que todavia están en el otro lado del Atlántico y las que han regresado a sus países acá. Es duro saber que va ser mucho tiempo antes de puedo encontrar muchas de estas personas, y, sobre todo, esta ciudad donde todo ocurrió. Siento como perdí un gran parte de mi corazón ahí. No, perdí no es la palabra correcta; dejé un gran parte ahí y yo sé que volveré a buscarlo alguna vez, pero ahora siente como es demasiados días antes de puedo ir en mis calles otra vez. Simplemente quiero vivir estos días hoy, ahora, todo el tiempo. Lo más dificil es que nunca voy a estar ahí con las mismas personas de nuevo, nunca va a ser la misma cosa. Es como un sueño mi tiempo en Buenos Aires - las noches, la luz, los colectivos, los boliches, las sonrisas y miradas. Viví. Disfruté. No fue otra persona, tampoco olvidé todas cosas dificiles, pero sentí como una persona más contenta, y tambien un poco más alegre a veces. Todo fue nuevo para mi ahí.  Lo que estoy más algre sobre es que conocí a nuevas personas fabulosas, y tengo que decirlo otra vez; es duro estar tan lejos de personas que extraño tan mucho. Nunca será la misma cosa volver, yo sé, pero es posible que la proxima vez será mejor. Si no, esta bien también. Lo mejor quizáa es que no comparar experiencias y impresiónes, por que no es posible hacerlo en la realidad. En la realidad la vida cambia to el tiempo, los tiempos cambian, y eso es lo que es lo más bonito con la vida, pero también lo más duro.

La madrugada sueca

Det har varit bloggtorka på everything in transit ett tag nu. Inte för att jag i vanliga fall är en oerhört flitig bloggskriverska, men den sista tiden har jag verkligen varit urusel. Förlåt, men jag har inte vetat var jag ska börja. Inte haft lusten, inte orden och framförallt inte förmågan.

Det är drygt två veckor sedan jag återvände hem från min vår, eller höst egentligen, i Buenos Aires. Vid den här tiden för två veckor sedan var det förmodligen tidig morgon i Puerto Madero och jag hade ingen aning om när jag skulle kunna komma hem, med tanke på att min flight dagen innan blivit inställd. Jag hade precis vaknat efter några få timmars sömn på Hotel Hilton, ensam i en av två dubbelsängar som fanns på mitt rum, efter en av de mest surrealistiska nätterna jag någonsin upplevt. När jag tänker tillbaka är det som om det inte kan ha hänt; promenaden i Puerto Madero by night efter ett frenetiskt sms:ande, samtalet hem för att meddela att jag inte alls var på väg över Atlanten, det smärtsamma att behöva återvända tillbaka in till Buenos Aires efter att ha kämpat med att säga hejdå några timmar innan.

Att säga hejdå till Buenos Aires på obestämd tid är något av det plågsammaste jag varit med om. Att ta avsked av en nyfunnen vän - en plats man lärt sig älska så oerhört och människorna där. Jag kan bli gråtmild bara av att tänka på det även om det nu börjar sjunka in att jag inte är kvar där och att jag inte heller vet när jag återvänder. Omställningen till det nordiska ljuset och den svenska tystnaden var större än jag någonsin kunnat tänka mig. Kanske är det därför jag inte kunnat skriva. Jag har gått runt i min bubbla, ovillig att inse att jag är hemma igen. Att tiden där på något vis är över. Jag förstår inte hur det gick till, ärligt talat. Men livet här börjar sakta men säkert återgå till det normala. Jag har hunnit med att träffa en del av min vänkrets, och jag är glad att jag faktiskt hela tiden varit medveten om hur lyckligt lottad jag är när jag är omgiven av en så fin skara med människor som jag faktiskt tycker hemskt mycket om. Dessutom har jag under tiden i Argentina varit lycklig nog att få utöka den skalan med ytterligare ett par personer som har fått stora platser i mitt hjärta och jag är glad över att inse att det fortfarande finns plats där inne utan att det på något sätt inkräktar på eller kräver att jag förminskar andra människors utrymmen. Som om hjärtat sväller. En inbyggd funktion. Jag har dessutom börjat jobba igen och hunnit med att återse mitt kära Göteborg som lyckligtvis visat sig från sin bästa sida med underbart sommarväder. Dock känns det som om staden har krympt, som om alla hus saknar sisådär tio våningar och Avenyn ser underligt pittoresk ut. I jämföresle. Allt från och med nu är i jämförelse och jag tror inte att det alltid kommer vara så hälsosamt.

Idag är det en superfin dag utanför fönstret och jag ligger inne i min säng med feber och andingssvårigheter som numera är mer regel än undantag varje gång jag blir förkyld. Jag har massor av tid att tänka men jag vet inte om det är så bra egentligen. Äh, jag får inte till det idag. Fortfarande alldeles för splittrad för mitt eget bästa och jag lyssnar på det sista spåret av Hormigas Negras (ett band jag brukade stanna upp och lyssna på ibland när de spelade i början av Peru eller på Florida precis vid subten) skiva Viajando på repeat för kanske tjugonde gången bara för att låten ger mig en så bittersweet känsla som stämmer ganska bra överens med den saknad jag idag känner när jag tänker på Argentina.  


RSS 2.0