Juicen

Först och främst: Tre veckor, fyra juicepaket, tre misslyckanden. Det började så himla bra med apelsinjuice andra dagen, ett lagom läskande paket av märket Cepita (dessvärre ägt av Coca-cola) från Supermercadon runt hörnet. Det var inte förrän senare problemen började. Nästa gång jag skulle handla juice fanns det nämligen ingen apelsinjuice kvar, och trött som jag var fanns inget annat att göra än att satsa på en annan smak. Det blev blodapelsin. Vem som helst, utom jag uppenbarligen, skulle ha fattat att det var fel beslut att ta. Det finns en anledning till att det fanns så många paket blodpelsinjuice kvar, om man säger så. Men eftersom jag hatar att slänga mat fick jag sitta och lida i x antal dagar innan juicejäveln tog slut. Så nästa gång på supermercadons juicehylla körde jag stenhårt på apelsinsmak igen. Även nu var Cepitan slut, så jag fick köra på ett nytt märke. Det var ett fint paket med motiv av stora apelsiner och jag kände mig ganska nöjd med mitt köp. Tills jag kom hem och hällde upp sörjan i ett glas. En grumlig, grågul sörja hånlog mot mig på andra sidan glaset. Great. Jag hade lyckats köpa någon form av specialjuice som finns här; en blanding mellan juice och mjölk. Inte heller denna gång kunde jag med att slänga det jag hade köpt, så det blev till att tvinga i sig skiten morgon efter morgon. För att trösta mig på skolan en dag köpte jag mig en liten juice att ha sista biten till universitetet. Jag blev överlycklig när de hade min apelsinjuice i portionsförpackning. I en kiosk på en sidogata grabbade jag tag i mitt lilla paket och betalade lyckligt några pesos för den. När jag började dricka visste jag att något var fel. Det var inte ren apelsinjuice. Det här var multifruit. Multifruit som jag inte alls har mycket till övers för. Jag kände mig mycket nedslagen över ännu ett misslyckande. Så idag, mitt femte försök. Apelsinjuicen was nowhere to be seen. Jag kände mig besegrad och köpte äpplejuice av märket Cepita. Vad som helst utom mjölkblandningen, tänkte jag. Jag måste hitta mig ett annat, tillförlitligt juiceställe känner jag. Supermercadon kan inte leva upp till mina begär för vanlig, simpel, god apelsinjuice längre.

Väder

Det blev lite negativt. Lite för mycket ångest. Lite för mycket frustration. Missförstå mig inte, jag har verkligen ingenting emot att skriva om sådana saker - snarare tvärtom. Däremot känns det som att jag ibland väljer bort att skriva om annat, det som är bra. Kanske för att jag inte är lika bra på glädjesynonymer, jag vet inte. Jag tänkte ge lite nyanser av mitt liv här nu iallafall.

Vädret till exempel. Det finns ingen medlidan att få hemifrån om  man säger att man lider av värmen här. Jag kan visserligen förstå det om man bor i ett jämngrått Göteborg, rykyla och regnrusk, men en sak måste jag ändå få säga. Ingen som har behövt knalla till skolan i 40 graders värme tycker att det är skönt. Inte för att februarivädert hemma är att föredra, men för varmt är faktiskt inte njutbart. Efter en helg med regn ligger temperaturen på runt 25 skulle jag gissa, så nu är jag faktiskt ganska nöjd på väderfronten. Nöjd, hör ni det? Jag är nöjd på åtminstone en av alla livets fronter.


A line allows progress, a circle does not

Skolångest gånger tusen. Inte nog med att jag verkligen inte längre är någon duktig student som ens läser i närheten av all kurslitteratur så har jag också börjat bli sjukt trött på mig själv i skolmiljön. Nästan varje lektion ska man gruppvis presentera någon slags diskussion framför resten av klassen, och jag har under dessa två veckor i skolan lyckats med bedriften att inte säga någonting. Allvarligt talat. Det blir tunghäfta direkt och sedan går det stadigt utför eftersom jag börjar hata mig själv lite mer för varje tyst sekund. Det slutar självklart med att jag har lyckats tillintetgöra minsta lilla tro på mig själv på bara några minuter. Jag vet inte vad det är som är så hemskt med det där att prata inför en grupp, men det finns några små saker som jag vet spelar in. För det första så är allt på engelska, och eftersom jag inte behärskar språket till den grad jag skulle önska är jag livrädd för att det ska bli fel. Och så är det innehållet i det man säger.  Man vill ju helst prata som om man vore professor i ämnet. Sedan är det mindervärdeskomplexen. På något underligt vänster får jag alltid för mig att alla andra är hemskt mycket smartare än mig och jag att egentligen inte har någonting bra alls att komma med. Istället får jag för mig att folk kommer se ner på mig om jag säger något. Fast å andra sidan tror jag redan att folk ser ner på mig när jag inte säger något, och då får jag en press på mig att prata, och så gör jag ändå inte det vilket leder till att jag blir så fruktansvärt besviken på mig själv. Det blir som en ond cirkel. En jätteond cirkel som gör mig jätteledsen och jättearg. Gah. Frustration. Jag tror jag ska gå och köpa mig lite frukt som uppmuntring. Och bröd. Jag har inte ätit bröd sedan jag flög hit. Hjälp?

Melting point

Klockan har precis blivit tolv.
Det är fortfarande galet varmt.
Det är svett dygnet runt som gäller, en tunn glänsande hinna över hela kroppen.

Jag svettas till och med i hårfästet.

Kvällsdusch?

Jeezus.

Kärlek är ett brev skickat tusen gånger

Och vad jag bryr mig om nu
är att se din blick så sårad
när alla löften klingar falskt
nästa gång du lovar någon allt
Vad jag bryr mig om nu
i dina armar om mig
även om jag vet att jag måste glömma dig

Vad jag bryr mig om är att du kallar på mig
även om jag inte kommer tillbaks till dig

En sommarreflektion. Två gånger i somras såg jag Håkan live. En gång på Hultsfred, en gång som förband till Kent i Strömstad. I Strömstad var jag ensam. På Hultsfred var jag inte det utåt sett. Inuti var det dock raka motsatsen. Det finns en anledning till varför så lite blev skrivet om Hultsfred, vilket dock inte är anledningen till att jag skriver det här just nu. Det här handlar om Håkan och det skimmer som omger honom på en konsert. Hans sätt att röra till tårar och att han ibland skapar en abstinens som bara kommer över en helt oföreberett, som ikväll. Just för att hans rader finns kvar i huvudet och plötsligt kommer upp och förklarar precis hur man känner eller kände just vid det där tillfället. Kärlek är ett brev skickat tusen gånger var förmodligen höjdpunkten i hela Håkans fina reportoar, jag stod i min egen ensamhet i tusenpersonerspublikerna och tog mig omedvetet för hjärtat och önskade att det fanns ett sätt att sådana här låtar aldrig skulle behöva skrivas, även om de är något av det allra finaste som finns i den här världen. Jag fick plötsligt slut på ord. Stum och gråtmild lämnar jag över till Håkan.

Not even the oceans are close to enough

Om det finns någon som vet hur man gör det svårt för sig så är det jag. Varje password jag knappar in påminner om en tid i mitt liv, representerar en del av mig eller mina minnen. Delar som jag allt som oftast önskar tog lite mindre plats. I alla sånger ligger ett dolt budskap, i speciella rörelsemönster finns hela historier, i blickar finns hela världens oförståelse och omöjligheter. Utanför passerar taxibil efter taxibil på kullerstensgatorna i en luftfuktighet som klistrar sig fast på kroppen och jag måste bara påpeka det igen: hur många mil man än åker finns det ingen plats där man åker ifrån sig själv. Känslorna är världsomspännande, de sträcker sig som tentakler över världen och omsluter den. Det som gjorde ont hemma gör lika ont här, samma skrapsår på knäna. Det som ändrats är perspektivet. Det är lite som att vara i exil från sitt "riktiga" liv. Inte från sig själv, men från sin vardag. Ett Aj! kan färdas hela vägen från Europas nordligaste delar till min lilla hjärterot i sommarvärmen på södra halvklotet utan problem, och utan att effekten avtar på vägen. Men om man bara inte låter Ajet få ta över, när nu det ändå är möjligt i en stad som aldrig sover och sjuder av liv, så fungerar det ändå utan större problem. Framtidshoppet kommer och går, men jag är i högsta grad levande ändå. Jag har en underlig solbränna på mina fötter, jag har börjat klara av att ta åt mig när jag hör killkompisar kommentera mig (positivt) sinsemellan när jag går förbi på mina evighetspromenader till och från skolan i stekande värme . Det händer att jag ler för mig själv när jag passerat dem, att jag rätar på ryggen (utan att för den sakens skull bli särskilt lång) men utan att sakta av på stegen eller visa något utåt - i äkta latina style. I Sverige finns det åtskilliga återvändsgränder, och jag svär att jag har gått in i varenda en och att jag ännu inte lyckats hitta ut från en del av dem. I den här staden är allt enkelriktat, vilket resulterar i att man kan köra runt i cirklar i år efter år efter år. Återvändsgränder finns det kanske också, men jag har ännu inte vandrat in i dem alla. Det gör att jag har en tidsfrist på iallafall några veckor innan det är kört. Förhoppningsvis klarar jag av att cirkla omkring istället till den dagen jag måste hem till mina redan välbekanta återvändsgränder, och kanske till och med klarar av att ta itu med dem då.


Why I never use best friend in the singular

Det senaste årets mödor har varit ganska stora i perioder. Jag kan punkta upp extra viktiga händelser på en tidsaxel i en evighetslång kedja av besvikelser och såranden. Där emellan finns också höjdpunkter och dagar som försvunnit i ett grått dis, eller dagar man minns av någon anledning man inte egentligen kommer ihåg. Människor jag inte trodde kunde göra mig illa har lyckats göra helomvändningar i sina policies, och kommit på helt nya tekniker för att förvandlas till värsta sortens heartbreakers. Otippat, sorgligt, men det har inte alltid, otippat nog, bidragit till så stora kriser i mitt fall som man skulle kunna vänta sig. Istället har jag i vissa fall lyckats minnas varför jag för många, många år sedan slutade kalla någon speciell person för "min bästa vän". Det finns ingen sådan, och om någon någonsin tar den titeln är det nästan som en garanti på att den personen kommer göra dig illa på ett eller annat sätt. Däremot använder jag gärna, om än försiktigt, formuleringar som "en av mina (allra) bästa vänner" eller "en av mina närmsta". Det händer även att ordet soulmate dyker upp, vilket kan tyckas lite konstigt, men så är det iallafall. Även om jag inte kan säga att jag har vidare svårt att ta människor till mig eller vara hyfsat öppen inför dem, så är jag försiktig med vilken kategori jag sätter dem under. Den senaste tiden verkar det som folk ur kategorin "en av mina bästa vänner" fallit bort av de mest patetiska anledningar, men trots min uppenbara subjektivitet kan jag ändå med viss säkerhet säga att jag inte står för hela patetiskheten. It takes two, baby, and all that.

Nu till något helt annat. I denns stund har någon i lägenheten över först spelat en wailande a capella-brud på repeat ur dåliga högtalare. På de höga tonerna har ljudet skurit sig. Detta följs av någon slags action (jag skulle gissa asiatisk anime dubbad till spanska) på TV från samma lägenhet, och eftersom ljudet går inåt gården och alla dörrarna är öppna sitter jag här och känner mig smått irriterad när jag blir berövad på den lugna morgon jag hade planerat för. Det är så gott som omöjligt att hitta tyst pluggspace. Suck.


Saknad

Min egen dator ligger i tryggt förvar hemma i mitt rum i Floda. Med mig har jag istället en ganska ny, liten laptop, som jag också trivs bra med. Den är onekligen behändigare än min egen. Dock finns det en liten hake med i bilden. Det är nämligen så att innan jag åkte inte hann föra över särskilt mycket musik från en dator till en annan, och nu sitter jag här med tre album och längtar ihjäl mig efter min präktiga samling därhemma.

Det är sånt man våndas över när man inte har några riktiga problem.

Plus att det här huset inte har någon ljudisolering, vilket gör det känns som att TV:n som står på i rummet bredvid mig istället sitter inuti mitt huvud och har på något obegripligt program på spanska. Mitt i allt detta borde jag även plugga. Frågan är bara om jag ska satsa på en av de tusen artiklar jag borde ha läst till föregående föreläsningar, eller om jag ska satsa på att ta mig igenom en inför morgondagens. Känner jag mig själv rätt (och tro mig, det gör jag) blir det varken eller och jag kommer somna med en klump av misslyckande i magen. Som jag sa, har man inga verkliga problem så får man skapa sig några. Och oj vad bra jag är på att göra det.


The project pt II

Universitetet är lokaliserat. Tio minuters promenad härifrån ligger det, UCA, precis vid hamnpromenaden. Jag fylldes av glädje och lust att hoppa upp och ner när jag stod utanför byggnaden. Alternativt forcera dörrarna som alla var låsta, eftersom det var lördag. Följaktligen var byggnaden även tömd på folk. Dessutom tror jag inte att de riktiga argentinska terminerna börjar förrän om två veckor kanske, så det kommer förmodligen vara lite folktomt ett tag till. Iallafall, glädjen var stor när jag hittade dit. Lite mindre stor var den när jag insåg att det var ett ganska stort universitet. Jag orkade följa det längs tre byggnader, men det fanns fler hus som var byggda i samma stil längre bort dit jag inte orkade bege mig. Det kommer alltså inte bli så himla enkelt det här, men det var inte direkt min utgångspunkt heller.

Annars var det välkomstfest i Catedrál del Tango igår, en stor Milonga i en annan del av stan. Vi fick en basic kurs i tango, så jag kan stolt meddela att jag numera kan grundstegen - dock bara killarnas eftersom det var en övervägande del tjejer. Därmed fick vissa av oss byta kön för en stund, och jag var alltså bland dem. Jag och min danspartner, en tjej som går i min klass, fick till det himla bra till slut, och om man bortser från att vi krävde ganska mycket dansplats så är jag himla nöjd med vår prestation. Det ska iallafall bli mer tango för min del under tiden här.

Idag är det söndagsmarknad ute på Defensa och jag var ute och gick gatan upp och ner och tittade på alla saker men köpte ingenting, även om det var lockande. Dock behöver jag handla igen. Jag har mat men ingenting som passar ihop, och vattnet är slut. Plugga måste jag också. Jag har varit galet seg med läsningen. Jag inbillar mig att det blir bättre med tiden (eh?).




The project

Jag har ett nytt projekt. Man skulle kunna säga att jag idag gjorde min allra första aktiva handling i mitt projekt. Jag tror att det är lite galet, men jag känner mig oerhört peppad och har ändå en inställning som säger att det vore dumt att inte ens försöka nu när man ändå är här.

Såhär är det. I våras var jag och en vän och tågluffade i Europa. I Budapest bodde vi på samma hostel som två av de vackraste varelserna jag någonsin skådat. De båda råkade vara utbytesstudenter, studerande i Nederländerna för tillfället men var vid detta tillfälle ute på en Europatur mitt i terminen av någon underlig anledning. Hur de hade tid med det förstod jag inte riktigt, men nog om det. De båda utbytesstudenternas ursprungsland är nämligen det som är viktigt i den här frågan. De var nämligen från Argentina. Och inte från vilken stad som  helst, utan nämligen Buenos Aires. Buenos Aires, som ni alla vet, är även den stad som jag befinner mig i just nu, tre månader framöver. Så... Ja, n i förstår.
Problemet är att jag inte har något namn på någon av pojkarna. Egentligen vet jag ingenting, jag kommer bara ihåg ett par väldigt blå ögon och sandfärgade armar. MEN, en sak jag vet, är att personen de blå ögonen tillhörde studerade juridik, och när han inte var i Nederländerna så gjorde han det här, i Buenos Aires. På en skola där även min seminarieledare läste till advokat en gång i tiden, vilket jag fick se när vi fick utskickat till oss alla våra lärares olika tidigare erfarenheter och utbildningar. Så idag frågade jag min lärare var just detta fakultetet låg, som förövrigt inte hörde till UBA (Universidad de Buenos Aires, där jag går, the public school) utan var privat, och han berättade att det ligger kanske tio minuters gångväg från min lägenhet i San Telmo, ut mot Puerto Madero.

Så vad ska det här  projektet gå ut på då? Inget namn, inget nummer, ingenting. Ska jag sitta i entrén och vänta tills han kanske dyker upp och då ska jag göra vad? Nä, alltså, jag har inte tänkt mig värsta romantiska sagan. Däremot, om det överhuvudtaget är möjligt, om jag nu hittar den här personen, så skulle jag vilja ta en bild. Inte mer än så. Faktiskt. En bild och om jag har väldigt tur så kanske någon form av kontakt. Det är ju lite skrämmande när någon kommer från andra sidan jorden och letar upp en, jag är medveten om det, men ganska kul också. Eller? Jag hade nog tyckt det iallafall, tror jag. Eh. Hursomhelst;

Projekt stalking har börjat.

Yoga och pölar och middagar vid tio

Vem hade för fem år sedan trott att mitt första yogapass skulle vara i Buenos Aires på spanska? Jag hade inte gissat det, men det är så det blev. Idag gjorde jag yogadebut och det var verkligen avslappnande. Så avslappnande att jag nu är helt färdig och inte orkat ta tag i en enda artikel idag. Det är så mycket att läsa och jag är så trött, jag tror inte att jag har vant mig vid att vara här ännu ens.

Yogaupplevelsen var bra, men annars är jag lite ur balans. Ena stunden är det fint, andra är jag livrädd och vill åka hem. Det är påfrestande att vara bland folk man inte känner så väl. Jag har alltid haft svårt för det. Nya konstellationer och att hitta en ny plats i en grupp. Jag har iallafall kommit så långt att jag inser att jag inte  är en särskilt svår person, jag är inte blyg eller ovänlig på något sätt. Jag är bara tyst och behöver lite tid på mig, och jag behöver även folk som ger mig den tiden. Så visst är detta en konstig situation att sätta sig själv i, lite som självplågeri. Samtidigt vet jag ju hur det är hemma. Det finns perioder när jag vantrivs så med min tillvaro att jag bara vill slita mitt hår i ren frustration, men istället blir jag en handlingsförlamad pöl. Jag är ännu inte en handlingsförlamad pöl, men jag har lite svårt att få ihop trådarna. Vi har haft lite omflyttningar i lägenheterna, så nu bor vi fyra här istället för fem och jag har fått ett eget rum. Jag trivs i lägenheten med folket här, så det kan jag verkligen inte klaga på. Fast jag klagar egentligen inte, jag bara berättar hur det känns just nu.

Det är snart helg iallafall. Helg med välkomstparty på lördag. Det börjar 22.15 och vi kommer då bli bjudna på middag. Haha, hemma hade folk svimmat om de blev bjudna på middag vid kvart över tio på kvällen. Sedan ska jag nog sova också. Sova, plugga, promenera. Oh well. Vi får se. Nu ska jag nog äta lite.


Chiquitita

Det här är ingen reseblogg. Tanken på att skaffa mig en separat blogg enbart för tiden i Argentina har varit lockande, jag har övervägt den noga och har faktiskt skaffat mig en adress på en annan domän, men det har inte blivit något av det halvhjärtade projektet. Delvis har nog det att göra med att det inte går att skära loss hela den här tiden från mitt vanliga liv, från det vanliga jaget. Jag vill egentligen kunna göra det - separarera händelser, bortse från hela orsak och verkan-kedjan, men om det är någonting jag lärt mig under åren är det att man aldrig kommer ifrån sig själv. Att vara i sitt eget huvud och vara fast i sin egen kropp är ett kroniskt tillstånd som inte botas bara för att man korsar en atlant. Det finns ingen nåd att få mot sig själv. Det hade varit så underbart att ibland få ta semester från sig själv, men på gatorna i Buenos Aires knallar samma Linnea runt som hon som stryker omkring i Floda.

Det har varit en underlig dag. Jag inser igen att personlighetsdrag jag gärna skulle se försvann alltid kommer vara en (för) stor del av mig, men jag har också haft så fullt upp att jag inte riktigt hunnit tänka. På Defensa, gatan vår balkong vetter ut mot, har det idag varit marknad, som det är varje söndag. De började tidigt i morse och det har varit ett myller av tango, musiker, performanceartister, juiceförsäljare och försäljare av allt från halsband till affisher till adaptrar (yes!). En himmelsk dag för mig med andra ord. Det har även varit informationsmöte, jag har varit på en gratiskonsert och fallit för tangomusik och vill lära mig spela dragspel, bondat med en kvinna när vi skulle över ett övergångsställe och bilarna konskvent vägrade att respektera grön gubbe och sen knagglat mig fram på hackig spanska med en äldre man på konserten. Vi "diskuterade" Abba (chiquitita, som han sjöng några rader på), universiteten här i Buenos Aires, lite Sverige och lite banden som spelade. Låt oss säga att jag inte förstod hälften och att jag lät som värsta klassens invandrare, men jag försöker iallafall och några ord blev ju rätt.

Imorgon börjar kursen på riktigt och jag har beställt en mobil eftersom min nuvarande inte går att ladda trots den nyinköpta adaptern, plus att jag hellre blir av med en halvbillig argentinsk telefon än min kära hemmatelefon. Jag har förstått att de flesta här blir av med (alltså rånade på) sina telefoner. Jag hoppas jag slipper, men det är ju bäst att vara på den säkra sidan.

Nu är klockan nästan tolv, det är fortfarande varmt, mina fötter är smutsiga och jag borde gå och lägga mig innan jag blir hungrig, så det är nog det jag ska göra nu.

p.s

Jag har förstått att melodifestivalshysterin har dragit igång hemma i schlagerland. Jag måste bara få säga hur skönt det är att slippa cirkusen i år.

d.s


Kokosmjölksproblemet och annat

Nu har jag varit här i lite drygt ett och ett halvt dygn. Den mesta tiden har tillbringats i lägenheten, men jag har också besökt mataffären tre gånger samt promenerat runt i området ett par varv. Det är så annorlunda här. Jag är lite rädd för vår spis, som går på gas, och i princip har två värmelägen - skitvarmt och lite mindre skitvarmt. Jag vet inte, jag kanske dömer den lite för hårt. Vi kanske bara måste bonda lite och sen kommer matlagningen gå som en dans. På tal om mat kommer det bli ett projekt utan dess like. Jag, laga alla mina mål själv, på en gasspis? Huh. Mitt andra projekt är att hitta en adpter så jag kan ladda alla mina prylar. Just nu får jag låna en av en snäll lägenhetskompis. Och ett argentinskt nummer vill jag ha också. Det får bli mitt tredje projekt.

Imorgon blir det infomöte och en del frågetecken kommer förhoppningsvis redas ut. Till exempel hur schemat kommer se ut, om kokosmjölk finns i den här delen av världen och varför i hela världen det ska vara så svårt att hitta en adapter.

Förresten, jag försökte mig på att gå på grönsaksmarknad idag, men jag gick därifrån och kände mig besegrad eftersom jag inte förstod kösystemet och alla argentinska tanter  var så himla energiska. Dessutom kunde jag inte minnas en enda grönsak på spanska. Jag gick till affären istället och handlade, som sagt. Men kokosmjölk fanns inte så långt ögat kunde nå. Jag behöver verkligen kokosmjölk. Vad heter kokosmjölk på spanska? Leche de cocos?


en hälsning från san telmo

Det här är det första livstecknet från mig på bloggen. Första livstecknet från ett land långt borta, vill säga. Lägenheten är utrustad med bredband vilket gör bloggskrivandet till en mycket liten affär, och det känns fint. Jag är inte riktigt säker på vad klockan är här, men enligt beräkningar borde den vara runt åtta och jag har precis vaknat efter ett par timmars sömn. MIna ben känns fortfarande svullna efter flygresan och jag funderar seriöst på stödstrumpor till hemresan, men det känns lite för mycket tantvarning... Hursomhelst, jag anlände igår, här är varmt och min första uppsättning kläder är redan nersvettad. Lägenheten ligger mitt i San Telmo, vid korsningen av Estados Unidos och en gata jag inte minns namnet på. Vi bor två här för tillfället men ska bli fem. Det är ett gammalt kolonialhus och det finns en liten patio (tror jag det kallas, typ liten uteplats) och det är ungefär hundra meter i tak (liten överdrift, men för att få fram känslan). Än har jag inte hunnit göra stan, obviously, men tänkte göra mig iordning så snart som möjligt och åtminstone handla lite mat. Jag kan inte riktigt fatta att jag är här men det känns sjukt bra måste jag medge. Idag kan jag ta på mig en sommarklänning när jag går ut! Bara en sådan sak. Oh well. Nu ska jag nog försöka mig på att tvätta mig lite. Vattnet här luktar klor och igår när jag tvättade mig i ansiktet blev jag alldeles rödögd och ögonen sved. Om det berodde på trötthet eller det misstänkta kloret låter jag förbli osagt, men i mitt stilla sinne önskade jag nästan att jag hade tagit med mig mina gröna simglasögon.

bara simpel fakta

När jag sätter igång och skriver det här är jag ganska irriterad. Efter att ha skrivit ett mycket långt, fint inlägg om alla möjliga saker, innehållande allt från sentimentala formuleringar som kan få det hårdaste hjärta att mjukna till romantiserande funderingar till en riktigt dålig ordvits, efter allt det beslöt sig bloggen att döda alltihop och förkasta det till internets intet-värld. Ingenting gör att man får mindre motivation att ens försöka sig på att skapa något liknande igen. Så jag tänkte såhär: jag gör inte det.
Istället tänkte jag kort berätta vad allting gick ut på när det kom till kritan.
Varför det blev så bra.
Varför inlägget innehöll allt.
 Jo.
För när allting kom omkring så handlade det om min lilla mamma och min lilla pappa. Mamma och Pappa och hur fina de är och allt de gör och hur fucking jävla mycket jag kommer sakna dem. Så jag skriver det såhär istället. Bara för att de får alldeles för lite credit men att innerst inne så vet de nog lika väl som jag varför jag inte har ont av att sitta hemma och en fredagskväll utan minsta längtan att gå ut. Det hade liksom inte varit ett alternativ att vara hemma med föräldrarna om saker varit annorlunda. Nu är det som det är och det är jag fruktansvärt glad över. Heja dem.


RSS 2.0